Pelajar Diploma Teknologi Animasi Mempamer Karya di Program Kembara Canselor @ UTHM

Oleh Encik Mohd Suhaimi bin Md Yasin
21 Jun 2023, 12:32 pm

BATU PAHAT: Duli Yang Amat Mulia Tunku Ismail Ibni Sultan Ibrahim, Tunku Mahkota Johor yang merupakan Canselor Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM) berkenan mengunjungi kampus induk UTHM sempena sambutan 30 tahun penubuhan universiti pada 19 Jun 2023.

Turut hadir sama, Menteri Besar Johor, Datuk Onn Hafiz Ghazi dan Pengerusi Lembaga Pengarah UTHM, Dato’ Sri Ibrahim Ahmad, Naib Canselor UTHM, Profesor Ir Ts Dr Ruzairi Abdul Rahim serta pegawai-pegawai utama UTHM.

Pemangku Dekan Dr Muhammad Faizal Ismail, Ketua Jabatan Teknologi Maklumat Ts Dr Noordiana Kassim @ Kasim dan staf akademik Jabatan Teknologi Maklumat serta beberapa pelajar Diploma Teknologi Animasi telah bersama-sama memeriahkan sambutan dalam Program Kembara Canselor @ UTHM sempena ulang tahun ke-30 UTHM.

Beberapa karya animasi dan lukisan dari hasil karya pelajar Diploma Teknologi Animasi telah dipamerkan dalam program ini. Ianya mendapat sambutan yang baik dari hadirin yang hadir.

Melalui jemputan sebagai pempamer, ianya memberi ruang pendedahan kepada Diploma Teknologi Animasi dalam mempamerkan bakat dan hasil karya ke tahap lebih tinggi selain ianya memberi kesan baik dalam pembinaan keyakinan khususnya mengungkap idea animasi dan lukisan.