CeDS Terus Gemilang di Karnival Inovasi UTeMEX 2019

Oleh Encik Fawwaz bin Mohd Nasir
13 Oktober 2019, 9:00 am
CeDS Terus Gemilang di Karnival Inovasi UTeMEX 2019

AYER KEROH: Pasukan dari Pusat Pengajian Diploma (CeDS), Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM), telah berjaya mendapat Pingat Emas dan memenangi Anugerah Khas Juri di Karnival Inovasi UTeMEX 2019. Konvensyen yang diadakan selama dua hari bermula 9 Oktober, telah diadakan di Universiti Teknikal Malaysia Melaka (UTeM), dan disertai oleh pasukan-pasukan dari pelbagai universiti awam dan swasta, serta institusi-institusi pendidikan lain.

Di karnival tersebut pasukan dari CeDS, UTHM, yang dianggotai oleh Encik Muhammad Qusyairi bin Abdul Rahman, Profesor Dr Wan Fauzi @ Wan Fauziah binti Wan Yusoff, Dr Mohammad Zulafif bin Rahim dan Encik Mohd Khairul Anwar bin Mamat, telah membentang sebuah projek bertajuk Multipurpose Drying Machine.

Projek tersebut, sebelum ini telah mendapat Pingat Emas di RISE 2019. Tahniah kepada pemenang!