Penyelidik CeDS Mendapat Anugerah Kertas Terbaik di ICAST 2019

15 November 2019, 11:30 am
Penyelidik CeDS Mendapat Anugerah Kertas Terbaik di ICAST 2019

KYOTO, JEPUN: Kertas persidangan penyelidik Pusat Pengajian Diploma (CeDS), Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM) telah berjaya mendapat Best Paper Award di 6th International Conference on Applied Science and Technology (ICAST 2019).

Penulis utama kertas tersebut Cik Nor Farah Atiqah binti Ahmad, yang merupakan penyelidik CeDS, telah membentangkan kertas bertajuk Particle Swarm Optimization of Multi-Linear Regression for Evapotranspiration Estimation Model. Persidangan berlangsung selama dua hari bermula 13 November 2019, di Universiti Kyoto, bertema Science and Technology Advancements in Industrial Revolution 4.0.