Portal Rasmi Pusat Pengajian Diploma

Berita

Artikulasi Kurikulum Bersama Kementerian Pendidikan Malaysia

Oleh Encik Fawwaz bin Mohd Nasir
13 October 2020, 1:31 pm
Artikulasi Kurikulum Bersama Kementerian Pendidikan Malaysia

PAGOH: Satu sesi perbincangan dua hala telah diadakan antara Bahagian Pendidikan dan Latihan Teknikal Vokasional (BPLTV), Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) dengan Pusat Pengajian Diploma (CeDS), Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM).

Perbincangan ini diadakan bertujuan untuk mewujudkan memorandum persefahaman (MOU) diantara BPLTV dan UTHM, dalam perkongsian kepakaran tenaga pengajar UTHM dengan sekolah menengah teknik (SMT).

Turut dibincangkan, bentuk kerjasama yang boleh diwujudkan antara UTHM dengan guru dan murid SMT, pendedahan kepada kemahiran atau pengetahuan teknologi terkini, program-program pengajian yang ditawarkan di UTHM, serta program jangka masa pendek yang boleh dilaksanakan untuk guru dan murid SMT.

BPLTV, KPM telah diwakili oleh Ketua Penolong Pengarah Kanan, Puan Hadfizah binti Omar; Ketua Penolong Pengarah, Encik Mohd Nazri bin Ab. Aziz dan Encik Yusri bin Hussain; serta Penolong Pengarah, Puan Fazlin binti Ibrahim.

CeDS, UTHM pula diwakili oleh Timbalan Dekan Akademik, Ts Amir Khan bin Suwandi; serta Ketua-ketua Jabatan atau wakilnya.


Hak Cipta © 2022 Pusat Pengajian Diploma, Universiti Tun Hussein Onn Malaysia.

Paparan terbaik menggunakan pelayar web terkini dengan resolusi minimum 1280 × 720.

Dikemas kini pada 07 August 2022, 9:21 pm.