Penyelidik CeDS Cipta Sejarah Mendapatkan RE-GG

23 January 2022, 10:25 am
Penyelidik CeDS Cipta Sejarah Mendapatkan RE-GG

PAGOH: Penyelidik Pusat Pengajian Diploma (CeDS), Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM) telah berjaya mendapatkan Research Enhancement-Graduate Grant (RE-GG).

Dr Mohd Zulariffin bin Md Maarof telah berjaya mendapatkan geran sebanyak RM 45 000 bagi projek penyelidikan Combination of Neural Network Particle Swarm Optimization (Nn-Pso) with Expert Prediction (EP) for Forecasting Price Movement of Xauusd in Gold Trading.

Geran tersebut dibuka untuk permohonan kepada penyelia-penyelia Doktor Falsafah (PhD) sahaja.

Ini sekali gus merupakan satu sejarah baharu di CeDS, apabila penyelia utama pelajar PhD merupakan staf CeDS.

Tahniah kepada Dr Mohd Zulariffin!

Dikemas kini pada 01 July 2022, 6:57 pm.